Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bombolles de sabó i matemàtiques a l’espai jove La Nau

El mestre jubilat Anton Aubanell ha fet servir bombolles de sabó per despertar emocions al voltant de les matemàtiques.

Com a activitat complementària a l’exposició ‘Experiències matemàtiques’, l’espai jove La Nau va acollir aquest dilluns a la tarda la xerrada ‘Geometria amb bombolles de sabó’, a càrrec del mestre jubilat i catedràtic de Matemàtiques Anton Aubanell. Aubanell forma part de l’equip del Museu de les Matemàtiques de Catalunya i del grup de didàctica Cúbic i, amb aquesta xerrada, fa servir les bombolles de sabó com a vehicle per explicar com les matemàtiques són una bona eina per predir els fenòmens. Però el mestre també aprofita per sorprendre el públic i despertar les seves emocions.

El públic que es va reunir a La Nau era un públic heterogeni i de totes les edats. En aquest sentit, Aubanell destaca que aquesta activitat té moltes capes i per això resulta interessant per a tota mena de persones, amb més o menys coneixements relacionats amb les matemàtiques.

Després d’una tendència molt estesa a les aules de relacionar les matemàtiques amb l’abstracció i el formalisme d’una forma excessiva, hi ha molts docents que estan buscant la manera de treure les mates de la pissarra i demostrar a l’alumnat la seva utilitat a través d’activitats divertides i sorprenents.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: