Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bel Olid ha protagonitzat la conferència ‘Més enllà del 8 de març: el drets no passen de moda’

L’escriptora Bel Olid ha abordat els reptes pendents en termes d’igualtat en una conferència al Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Per celebrar el Dia Internacional de les Dones, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès organitzava aquest dimarts a la tarda la conferència ‘Més enllà del 8 de març: el drets no passen de moda’. Anava a càrrec de l’escriptora i traductora Bel Olid, presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana. Olid va abordar en el transcurs de la seva conferència els múltiples reptes en termes d’igualtat que encara s’han de superar. Olid va parlar de la importància que «el món sigui «vivible» per tothom» i que «no hi hagi cossos equivocats», tant en relació a les persones que necessiten canviar de gènere com en referència al model de bellesa imperant que «ni tan sols existeix» a la realitat.

L’escriptora apuntava, d’altra banda, que hi ha determinades conductes que no haurien de tenir lloc a la societat perquè van directament en contra de la igualtat, com el masclisme, l’homofòbia o el racisme.

Respecte la vaga feminista del 8 de març, Olid recordava que la convocatòria inclou reivindicacions laborals però que també és una forma de mostrar la força d’autoorganització del moviment.

L’escriptora també va parlar del llenguatge inclusiu. Olid creu que és difícil, partint d’una llengua romànica, fugir des desdoblament en masculí i femení: un desdoblament que reforça el binarisme de gènere i que, per tant, n’exclou d’altres. L’escriptora creu que cal fer un treball col·lectiu per trobar alternatives a aquest binarisme i que tothom se senti representat en el llenguatge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: