Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

5 vilafranquines han participat en dos documentals de l’Observatori de les dones als mitjans

Aquest mes de març una exposició a la sala d’actes de l’Escorxador de Vilafranca ha mostrat la invisibilitat del treball femení als mitjans de comunicació.

Com a acte cloenda de l’exposició “Quina feinada!” aquest dimecres es va fer una xerrada i la projecció dels dos documentals que han estat l’origen de la mostra. Una exposició que es pot visitar fins aquest divendres i que recull molts casos particulars de dones del nostre entorn que han vist com la seva feina quedava amagada. L’origen de la mostra va ser el treball inicial fet per l’Observatori de les dones als mitjans de comunicació en forma de dos documentals, el primer de l’any 2017 amb participació de 3 dones de Vilafranca, i un segon l’any 2018 amb participació de dues vilafranquines.
Arran dels documentals va sortir la idea de fer l’exposició, que recull experiències de dones del nostre entorn de diferents estatus, des d’empresàries a dones que van optar per deixar la feina per tenir cura de la llar.
L’Observatori de les dones en els mitjans de comunicació és una instància de participació ciutadana impulsada per diferents ajuntaments, entre els quals hi ha el de Vilafranca.
Té l’objectiu de promoure una cultura crítica en relació al paper de les dones en els mitjans de comunicació.
La representant de l’Observatori, Cristina Almirall, explica que fa més de dos anys es va organitzar un grup de treball de dones de diversos municipis per fer més visible la seva feina.
Entre d’altres s’ha treballat la (in)visibilitat del treball femení als mitjans de comunicació”. L’acte d’aquest dimecres comptava amb la intervenció de les dones vilafranquines que van participar en el projecte i s’ha celebrat en el marc dels actes de 8 de Març-Dia internacional de les Dones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: