Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

26 centres educatius participen als Quarts de final del XVè Certamen de Lectura en Veu Alta

L’acte es va celebrar aquest dimecres al matí a l’Auditori de Vilafranca i hi van participat 63 lectors i lectores

El Certamen de Lectura en Veu Alta és una iniciativa de la Fundació Enciclopèdia Catalana, l’entitat cultural que encapçala el grup format per diferents empreses editorials, l’objectiu de les quals és promocionar la llengua i la cultura catalanes especialment mitjançant l’edició d’enciclopèdies, llibres de consulta, diccionaris, llibres infantils i juvenils, llibres de text i obres de literatura catalana i universal.

El XVè Certamen de Lectura en Veu Alta de l’Alt Penedès va ser emès en directe per Penedès Televisió.

A l’acte, cada lector va llegir un fragment dels llibres proposats pels quarts de final per a cada categoria. Només començar, el Manel Mor com a cap de Secció de Serveis Educatius i Formació Permanent del Servei Territorial de Barcelona Comarques ha donat la benvinguda i les gràcies als alumnes, als docents i també a les famílies.

Després que els alumnes fessin la lectura per categories, el jurat va anunciar els alumnes seleccionats per a la semifinal. Aquest estava format per les mestres Montserrat Ibàñez, Sílvia Bujons i Anna Badia, Núria del Campo com a directora de la Biblioteca Torras i Bages i l’inspector d’Educació Enric Ara que, com a portaveu del jurat, explicava que els havia costat decidir-se i insistia en que, més que una competició, el certamen era una trobada.

El jurat, després de valorar-ne la dicció, la interpretació i el ritme, va escollir a la Mar Vizcaino, Anneka Halasz i Max Mata de l’Institut Milà i Fontanals de Vilafranca en la categoria de Tropa de Corsaris de segon cicle de secundària, al Martí Álvarez de l’Escola Vedruna de Sant Sadurní en la categoria de Corsaris de primer cicle d’ESO, a Hafssa Ajroud de Institut El Foix de Santa Margarida i els Monjos en la categoria de Timoners com a alumna nouvinguda, a la Mar Fuentes de l’Escola El Castellot de La Múnia i a l’Ariadna Laborda del Montagut de Vilafranca en la categoria de Grumets Verds de cicle superior de primària i a l’Oriol Valls de l’Estalella i Graells de Vilafranca i a la Mònica Tarré de la Rossend Montané de Sant Pere Molanta en la categoria de grumets vermells de cicle mitjà.

Aquests alumnes aniran a una de les 7 semifinals organitzades. La final se celebrarà el proper 4 de juny al Teatre Nacional de Catalunya. En aquesta edició del certamen hi han participat un miler de centres educatius de tot Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: