Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

13 autocars de l’Alt Penedès es van desplaçar a Madrid per participar a la manifestació

A les vuit del matí d’aquest dissabte 5 autocars plens de gent van sortir de l’estació de busos de Vilafranca per anar a Madrid, participant de la marxa ‘L’autodeterminació no és delicte’.

Una manifestació convocada per l’ANC i Òmnium Cultural. L’ANC de Vilafranca va omplir 4 autocars i en va cedir un per els municipis de La Granada, el Pla i Puigdàlver. És a dir que a aquella hora sortien cap a la capital de l’estat més de 300 persones des de Vilafranca, a les que s’havia de sumar la gent que s’hi va desplaçar en cotxes particulars o en tren, i a afegir també la resta d’autocars, 8 més, que sortien d’altres indrets de l’Alt Penedès.
Per tot plegat la coordinadora de l’ANC de Vilafranca, Esther Güell, es mostrava molt satisfeta.
Esther Güell, coordinadora de l’ANC-Vilafranca ens apuntava alguns dels motius pels quals calia anar a Madrid a fer evident la protesta, en especial per que és allà on hi ha la seu dels òrgans competents en el judici.
L’ambient als autocars era festiu i reivindicatiu, i s’anava a Madrid amb el convenciment que la jornada s’havia de viure sense incidents.
A la manifestació s’hi van sumar els partits independentistes i fins a una quarantena d’entitats madrilenyes favorables al dret d’autodeterminació.
Segons l’ANC, en total 520 autocars van sortir de Catalunya i de la resta de l’estat entre la nit de divendres i el matí de dissabte. Tot i el ball de xifres de participants, entre els 18.000 de la policia i els 120.000 de l’organització, si es té en compte el número d’autocars es pot deduir que com a mínim hi van participar unes 50.000 persones. La marxa començava a les sis al tram comprès entre l’estació d’Atocha i la plaça de Neptuno i el recorregut acabava a la plaça de la Cibeles.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: