Dijous, 23 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xerrada sobre l’actual situació de Nicaragua en el marc de l’agermanament amb Puerto Cabezas

La sessió organitzada per l’associació Amics de Puerto Cabezas volia explicar les accions que es duen a terme en el marc de l’agermanament d’aquesta població nicaragüenca amb Vilafranca.

Es tracta d’una xerrada que es fa de manera periòdica per retre compte de les diferents activitats que es desenvolupen, però que en aquest cas prestava una especial atenció a la situació que es viu a Nicaragua des de l’abril de l’any passat.

Xavier Ruiz, representant del Fons Català de Cooperació a Nicaragua, remarcava que calia explicar la complicada situació que es viu al país i també quina afectació tenen en els diferents projectes que s’hi estan duent a terme amb la participació de Vilafranca. Ruiz comentava que en aquests moments es viu una situació d’aparent calma, però que és fruit de la por que hi ha davant de la repressió que exerceix l’estat.

La situació que es viu al país complica també la tasca dels cooperants i dificulta les accions de cooperació ja que se’n ressenten les relacions més institucionals amb els ajuntaments i les administracions locals de Nicaragua.

Tot i això, tant Xavier Ruiz com la regidora de cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca, Montse Arroyo, comentaven que la situació és diferent a la costa del Pacífic que a la de l’Atlàntic de Nicaragua.

Puerto Cabezas es troba a la costa atlàntica, i sembla que allà la situació és una mica menys violenta. Arroyo però, recordava que el país viu importants protestes contra el govern que es nega a avançar i negociar propostes d’una part important de la població.

L’agermanament entre Vilafranca i Puerto Cabezas té ja 30 anys de vigència, i Arroyo remarca que en aquests moments complicats per Nicaragua i per la població de Puerto Cabezas és important mantenir el contacte i la col·laboració en tot el que sigui possible malgrat dels dificultats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: