Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca del Penedès acollirà el diumenge 17 de febrer la 21a Festa del Xató

Un any més la Festa del Xató de Vilafranca acollirà en un mateix espai les cinc modalitats de xató que formen part de la ruta. Hi haurà plats de Calafell, El Vendrell, Sitges, Vilanova i Vilafranca.

El diumenge 17 de febrer la rambla de Sant Francesc de Vilafranca acollirà la 21a edició de la Festa del Xató. L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, i la regidora de Promoció Turística, Dolors Rius, han presentat la propera edició de la festa a Vilafranca, l’única cita del calendari de la Ruta del Xató on es poden degustar les diferents varietats d’aquest popular plat del Penedès i Garraf: de Vilafranca, Vilanova, El Vendrell, Sitges i Calafell.

La degustació de Xató es podrà fer entre 2/4 d’11 del matí i fins 2/4 de 3 de la tarda. En total se serviran unes 2.100 racions de xató de les diferents varietats, en les carpes que se situaran a la rambla. Dolors Rius ha recordat que l’ambaixador d’enguany de la ruta és Josep Maria Albet, i que per aquest motiu en l’edició d’enguany els vins de la D.O Penedès hi tindran encara més presència. Així, per exemple, explicava que es farà un maridatge amb el sommelier Joan Lluís Gómez a la 1 del migdia.

Una de les novetats d’aquesta edició és que els restaurants que participen en la ruta regalaran uns sobres amb il·lustracions per omplir un àlbum i poder participar en un sorteig.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha destacat per la seva banda la tradició i projecció d’aquesta festa gastronòmica, que cada any esgota les racions ofertes. El xató és un dels elements que vinculen tot el Penedès, i situa Vilafranca, un cop més, al calendari d’actes lúdics del nostre país.

Durant tot el matí, hi haurà activitats a la rambla per a tota la família. A banda dels estands i les taules per a degustacions, hi ha previstos dos tallers infantils per aprendre a fer xató, amb capacitat per a 40 infants cadascun. Cal inscripció prèvia a l’Oficina de Turisme de Vilafranca o a al seu web. Els participants podran prendre el xató cap a casa i seran obsequiats amb un morter, una mà de morter i un davantal. El Gremi d’Hostaleria de l’Alt Penedès col·labora en la gestió de l’estand de xató de Vilafranca i també en els tallers infantils, amb la participació d’un mestre xatonaire del gremi. També s’ha anunciat un espectacle musical i participatiu, amb el grup Orelles de xocolata.

Els preus de les racions i degustacions aquest 2019 són de 9€ el tiquet complert que inclou 2 racions de Xató, 1 copa, 1 degustació de vi i aigua, ració de pa i bossa de regal fins a exhaurir existències. També es podrà optar a una copa + degustació de vi al preu de 3€; o una degustació de vi a 1,50€.

Us deixem el panell d’activitats de la Festa del Xató 2019

A més, durant tot el matí també hi haurà el Mercat d’Artesania, Brocanters i Pintura que estarà situat a les rambles de Sant Francesc i de Nostra Senyora.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: