Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC reclama mesures per limitar els preus dels lloguers

El grup municipal de Vilafranca en Comú portarà al Ple de dimarts que ve dues mocions.

Una per reclamar la regulació dels preus dels lloguers d’habitatges i una altra per exigir el desplegament de la Renda Garantida de Ciutadania. Ambdues propostes, tot i que tenen a veure amb competències d’administracions superiors, “afecten centenars de persones de la vila”.
Pel que fa al control del preu del lloguer, la moció pretén reclamar al govern espanyol l’elaboració d’un nou decret llei que ho faciliti. La proposta de VeC recorda el compromís que havia adquirit el govern de l’estat de donar als ajuntaments facultat d’intervenir els preus dels mercats de lloguer especialment tensionats.
VeC demana que l’Ajuntament de Vilafranca se sumi a la iniciativa de diversos municipis, per tenir la possibilitat d’intervenir els preus del mercat de lloguer.
Ramon Arnabat ha apuntat que a Vilafranca “existeix un desequilibri enorme entre l’oferta i la demanda de lloguer, que fa que els preus s’hagin disparat”. A la vila, 3 de cada 4 propietaris d’habitatges els volen vendre i no llogar, mentre que 3 de cada 4 persones que busquen habitatge prefereixen contractes de lloguer.
Pel que fa a la Renda de Garantia de Ciutadania, VeC reclama el ple compliment de la llei aprovada el juliol de 2017.
La representant de VeC Montse Romagosa recorda que la finalitat és ajudar a les famílies en situació de pobresa.
Romagosa, ha afirmat que la primera fase de desplegament de la llei es va fer correctament.
Tot i així, poc després van començar els incompliments. Per això, la moció pretén que el Parlament promogui les mesures necessàries per fer complir la Llei.
Entre d’altres, es reclama que el govern de la Generalitat revisi algunes de les sol·licituds rebutjades, aplicant normes i procediments coherents amb el contingut de la llei.

VeC

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: