Dimarts, 19 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Units per Avançar vol presentar llista pròpia a les municipals del mes de maig

S’ha presentat a Vilafranca el cercle local d’Units per Avançar, amb la voluntat de presentar-se a les municipals a la capital de l’Alt Penedès i després arribar a altres municipis de la comarca.

Dijous a la tarda es feia la presentació en un hotel de Vilafranca d’aquest projecte polític que vol implantar-se al territori després d’haver assolit representació al Parlament en les darreres eleccions gràcies a la coalició que van fer amb el PSC.

A Vilafranca, Joan López, militant d’Units per Avançar del cercle de Vilafranca, explicava que la voluntat és poder fer una llista pròpia per les municipals a la capital de l’Alt Penedès, sempre defensant el catalanisme des de la centralitat. De moment la intenció és aconseguir presència a Vilafranca i després estendre’s a la comarca.

Des del Comitè Directiu d’Units per Avançar, Antoni Duran-Sindreu, va explicar als assistents el seu projecte polític a nivell de país i d’estat. Explicar l’aliança amb el PSC al Parlament de Catalunya. Va remarcar la seva aposta per el catalanisme des de la centralitat, integrador i inclusiu. Treballar per una fiscalitat asimètrica i un autogovern de qualitat.

El seu projecte és el de la democràcia cristiana a nivell econòmic i social, com a model per desenvolupar plenament Catalunya en el marc de l’estat espanyol.

Els primers reptes son les Europees, on es presentarien segurament en coalició amb alguna formació com Coalición Canária; i les municipals, on voldrien presentar-se en solitari en tants municipis com sigui possible.

Més endavant les eleccions al Parlament de Catalunya, on l’interès passaria per poder ser decisius per formar majoria de govern.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: