Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una xerrada informa de la importància del Document de Voluntats Antincipades

El document és legal a Catalunya des del 2000, però molt poca gent se’l ha fet tot i que resulta molt senzill.

La sala d’actes de la Residència Mare Ràfols acollia dimarts una xerrada a càrrec de l’associació Dret a Morir Dignament, i on es posava l’accent en la importància de redactar aquest document per deixar constància del què volem i què no volem sobre tractaments mèdics quan per algun motiu ja no puguem dir-ho.

Isabel Alonso, presidenta de l’associació Dret a Morir Dignament-Catalunya, explicava que el document es pot fer davant de notari o de tres testimonis. Sobre tot però, recomanava registrar-lo al Departament de Salut per tal que els metges el vegin quan obrin la nostra història mèdica.

Es tracta d’un consentiment informat previ, que serà usat quan per algun motiu el titular no tingui capacitat per poder decidir. Alonso reconeix que normalment es pensa més en gent gran a l’hora de plantejar el Document de Voluntats Anticipades, però ella recomana fer-lo a partir dels 18 anys.

A Catalunya encara hi ha poca gent que tingui aquest document, de fet Alonso parlava de poc més de l’1% de la població tot reconeixent que manca molt informació i difusió sobre el què és i la seva utilitzat. Al nostra país aquest documente és legal des de l’any 2000.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: