Dimarts, 6 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una quarantena de persones participen en la sessió de hackató per reduir l’ús de plàstics

Durant tot el matí més de 40 persones van elaborar propostes per mirar de reduir el consum de plàstics d’un sol ús als comerços de la vila. De les propostes se’n va triar una per mirar d’implantar-la.

L’edifici de l’Enològica acollia dilluns al matí una nova sessió de hackató organitzada des de l’àrea de promoció econòmica de l’Ajuntament de Vilafranca, i que en aquesta ocasió se centrava en promoure la reducció de l’ús de plàstic. Una acció que s’emmarcava en l’ecosistema d’innovació «Penedès sostenible i saludable», per tal de mirar de trobar alternatives a l’ús de bosses o recipients de plàstic en el nostre dia a dia.

Més de 40 persones van participar en una sessió que s’iniciava a quarts de 10 del matí i que va acabar gairebé a les 3 de la tarda. Com explica el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, la idea en aquesta ocasió era recollir propostes i suggeriments per mirar de reduir el consum de plàstic d’un sol ús.

Els assistents es van dividir per grups, i treballant en equip van anar configurant diferents propostes que després van exposar davant de la resta de participants en la hackató. La voluntat era mirar de trobar alguna proposta que pogués ser assumible i realitzable a nivell de Vilafranca.

Finalment un jurat format per diferents tècnics va valorar les propostes presentades i en va escollir una com la millor i la que possiblement es podria mirar d’implementar a Vilafranca. Es tractava d’un kit del bon consumidor per tal de facilitar poder portar bosses reutilitzables a l’hora d’anar a comprar i evitar d’aquesta manera l’ús de bosses de plàstic als comerços de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: