Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una pilona al carrer Puigmoltó tancarà el trànsit a l’entrada i la sortida de les escoles

Una pilona automàtica al carrer Puigmoltó protegirà les entrades i sortides de les escoles Estalella i Graells i Vedruna-Sant Elies.

L’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, i el regidor de Mobilitat, Josep M. Martí, han fet balanç de la prova pilot de tancament al trànsit del carrer Puigmoltó en les entrades de les escoles Estalella i Graells i Vedruna-Sant Elies. Segons expliquen, la prova, que s’ha dut a terme durant un any, ha estat un èxit i ara s’estendrà també a la sortida de l’alumnat dels centres a la tarda.

El regidor de Seguretat Ciutadana Joan Manel Montfort comenta que ha estat una negociació complexa perquè hi ha set col·lectius implicats: les dues direccions de les escoles, dues AMPA, l’Associació de Veïns i Veïnes, els comerciants i el mateix Ajuntament. A més, es tracta d’un punt d’afluència de més de 1.000 escolars en ple centre de Vilafranca.

El regidor ha avançat que a finals de març se substituirà la tanca que fins ara col·loquen els conserges de les escoles per una pilona fixa automàtica. La pilona se situarà al final del carrer Puigmoltó, a la cruïlla amb el carrer Sant Jocund, i tancarà el trànsit entre tres quarts de nou i un quart de deu, als matins, i entre un quart de cinc i un quart de sis, a les tardes.

Montfort remarca que aquesta mesura té com a objectiu “pacificar el trànsit i millorar les condicions d’accés dels escolars i de les famílies als centres”.

Per a les famílies que vagin en cotxe i hagin d’acompanyar els fills i filles personalment als centres, l’Ajuntament ha negociat amb la concessionària de l’aparcament de Cal Rondina, SABA, una tarifa reduïda del 50% per aparcar durant 14 minuts al preu de 25 cèntims. Aquesta tarifa reduïda ja s’aplica des de fa un any també a l’aparcament de la plaça del Penedès per a les famílies de l’escola Sant Josep, en aquest cas per 12 minuts.

El regidor de Mobilitat, Josep M. Martí, considera que la solució de tancar la vialitat durant aquestes estones d’entrada i sortida és «positiva per la seguretat de tothom» i avança que el futur pla de mobilitat contemplarà rutes escolars segures que hauran de comptar amb el consens de la ciutadania.
Per la seva part, l’alcalde destaca que la pilona del carrer Puigmoltó, valorada en uns 12.000 euros, estarà previsiblement en funcionament a finals de març. Regull també explica que s’ha descartat posar en funcionament les pilones als migdies a les sortides de les escoles perquè la situació de conflictivitat és menor.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: