Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

SMAC ha denunciat falta d’ètica en la contractació de músics

En un acte organitzat pel col·lectiu La Barraca de Vilafranca, que es va fer dissabte al vespre al Casal Popular, es van posar sobre la taula les males praxis en la contractació de músics dins l’àmbit lúdic i festiu.

Acompanyats per la cantant i compositora Anna Roig, els ponents del sindicat de músics van fer una exposició de les condicions laborals i econòmiques en què es veuen immersos en l’exercici de la seva professió, fent una denúncia a la precarietat que viuen i en la relegació de contractes que han d’accedir. Des del Sindicat, el Javier Gónzalez, explicava que la seva principal lluita és la de vetllar perquè hi hagi ètica en la seva contractació.

Des de la Barraca, col·lectiu cultural autogestionat, es volia donar veu als músics que pateixen les males praxis i la precarització en el seu lloc de treball: retards en el pagaments dels concerts, honoraris inferiors als pactats, pagaments a través d’altres empreses, quotes d’autònoms, entre moltes altres. Al mateix temps, tal com exposava el Guillem Presas, es volien posar de manifest també les pròpies contradiccions que pateixen com a col·lectiu quan han de fer de programadors.

A la nit, el mateix Casal Popular va acollir també una festa musical amb punxa-discos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: