Diumenge, 4 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sancho ha parlat dels convents i monestirs de Vilafranca en una conferència

Daniel Sancho París ha parlat dels convents i monestirs de Vilafranca al llarg de la història en el marc de la festivitat de Sant Jocund.

La Comissió Sant Jocund ha organitzat un conjunt d’actes per tal de celebrar la festivitat d’un dels tres copatrons de Vilafranca. Enguany s’han programat dues conferències, el tradicional concert d’orgue i la missa solemne amb el cant dels goigs.

La primera de les conferències tenia lloc aquest dijous al vespre a la Sala Mossèn Vinyeta i anava a càrrec del doctor en Història Daniel Sancho París, amb el títol ‘Convents i monestirs a Vilafranca al llarg de la història’.

A Vilafranca van conviure, especialment entre els segles XVI i XVII, diferents ordes religioses. A la vila hi ha hagut presència de franciscans, trinitaris, caputxins, clarisses, hospitalaris de l’orde de Sant Joan, benedictins, membres d’una casa procuradora del Monestir de Santes Creus i monges de clausura de les carmelites.

A banda de la conferència de Daniel Sancho París, dijous vinent, també a les set i a la sala Mossèn Vinyeta, l’estudiós i filòleg Joan Solé Bordes parlarà sobre ‘Actualitat de l’obra del vilafranquí mossèn Manuel Trens’.

Per aquest motiu, es posaran a la venda, a un preu especial, exemplars del llibre de mossèn Trens ‘Vilafranca, senyora vila i altres proses’, publicat l’any 1990.

Per commemorar la festivitat, demà dissabte a les vuit del vespre, a la basílica de Santa Maria, se celebrarà la Missa Solemne presidida per Mossèn Xavier Aymerich. En acabar la celebració es procedirà al cant dels Goigs. I, diumenge, a tres quarts d’una del migdia, després de la missa de 12, hi haurà el tradicional concert d’orgue de Sant Jocund interpretat per l’organista Berenguer Montserrat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: