Dijous, 11 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Per tercer any l’Escola de Música de Loatzo participa en un intercanvi amb la Dolors Calvet

Les dues escoles ja fa anys que mantenen aquests intercanvis que van més enllà de la música, ja que força dels alumnes repeteixen i és una bona eina per conèixer cultures diferents.

Al llarg del cap de setmana l’activitat a l’escola municipal de Música Maria Dolors Calvet ha estat intensa, en motiu de l’acollida dels alumnes de l’escola de Loatzo, procedent del país basc. És el tercer intercanvi entre les dues escoles, que permet conèixer diferents maneres d’apropar-se a la música i la cultura d’ambdues poblacions.

Les primeres hores de l’intercanvi, divendres al matí, van tenir moments de turístics i culturals com la visita al Vinseum on van ser rebuts per el regidor de Cultura Raimon Gusi que els va donar la benvinguda a Vilafranca i el Penedès.

El mateix divendres al vespre ja es va poder veure als carrers de la vila la interrelació entre els alumnes i professors de les dues escoles en el decurs del cercavila que els va portar per diferents espais del centre de la vila.

Aquest mateix intercanvi i col·laboració musical es va poder gaudir de manera més tranquil·la el dissabte a la tarda a Cal Bolet amb un concert en que van participar diferents formacions de les dues escoles. En aquest acte, el regidor Raimon Gusi destacava el coneixement entre els dos pobles.

La directora de l’escola de Música de Loatzo, Ainhoa Elizondo, recordava que és el tercer cop que venen al Penedès i que és una activitat que engresca molt als seus alumnes.

El concert de dissabte era la culminació de la feina que cada una de les escoles ha estat fent aquests darrers mesos preparant un repertori comú que al llarg del cap de setmana s’ha acabat de polir i ha finalitzat mostrant-se al teatre Cal Bolet per part de les diferents formacions que hi han participat.

Des del País Basc han vingut prop d’una cinquantena de persones, bàsicament d’entre 13 i 19 anys tot i que també hi havia algun adult, amb els seus professors, que han estat instal·lats en cases de famílies de l’escola Maria Dolors Calvet mantenint el contacte que han anat establint en aquests darrers anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: