Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“Penedès amb Palestina” es va presentar dissabte al Casal Popular de Vilafranca

El nou col·lectiu ha estat creat per diferents joves de la vila que darrerament han format part de les brigades que organitza La Recolectiva, integrada per un grup d’activistes que tira endavant activitats i campanyes de solidaritat i de resistència amb el poble palestí.

Penedès amb Palestina neix amb l’objectiu de denunciar i testimoniar la situació i el moviment de resistència en aquest estat i organitzar alguna campanya de solidaritat sobre el terreny. Així ho explicava l’Helena Rodríguez, una de les seves integrants.

A més d’explicar els objectius i les accions que es volen dur a terme, l’acte de presentació va comptar amb una connexió en directe amb un membre del YAS, una organització palestina d’Hebron, que va explicar des del mateix la situació del poble palestí a Cisjordània i concretament a aquesta localitat. En la xerrada també es va exposar la campanya de BDS, Boicot Desinversions i Sancions a Israel.

En aquest sentit, van apuntar es presentarà una moció pròximament al ple municipal perquè Vilafranca s’adhereixi al moviment BDS.

Rodríguez, a més, anunciava que des de la vila també es donarà suport a la Open Shuhada Street, amb una performance dissabte vinent al centre del municipi.

La jornada de presentació de dissabte es va acabar amb un sopar tradicional palestí i música amb el grup de rap Resiliència i el PD Gargots.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: