Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Milers de persones van participar a la manifestació que tancava la jornada del 21F a Vilafranca

RTV Vilafranca es va adherir a la jornada modificant els continguts dels seus programes, centrant-los en informar de la convocatòria de 21F.

Vilafranca va viure aquest dijous una jornada intensa, amb la vaga general i aturada de país convocada, que va tenir els seus punts àlgids en les manifestacions. La del migdia amb més de 2.000 persones i la de la tarda que doblava amb escreix aquesta xifra. A les set de la tarda va començar la concentració a la plaça de la Vila, amb una capçalera amb diverses pancartes, reclamant sobretot la llibertat pels presos polítics. La manifestació va fer un recorregut pels carrers del centre, pujant per el carrer de la Cort, passant per La Parellada, rambla de Nostra Senyora i la Rambla de Sant Francesc. A mesura que avançava s’hi anava afegint gent. I va tornar a entrar per el carrer de la Cort per entrar a la plaça de la Vila.
Allà els Músics per la Llibertat van començar amb el Cant dels Ocells, mentre al seu darrere, just davant de la façana de l’ajuntament s’alçaven tres pilars. Al mig un de cinc dels Castellers de Vilafranca, a un costat un pilar de quatre aixecat per sota dels Falcons i a l’altra cantó un pilar de quatre de la Colla de Mediona.
Tot seguit es van llegir els noms dels presos i exiliats i es va reclamar la seva llibertat i el seu retorn.
També es va fer la lectura d’un manifest conjunt de les entitats del Comitè de Vaga, que va llegir la periodista Laia Paretas, reclamant mobilitzacions per dir prou a la repessió.

Des del Comitè de Vaga el seu portaveu, Jordi Cuyàs, valorava de forma molt positiva el seguiment de la convocatòria.

Molts ciutadans i ciutadanes van voler ser presents a les manifestacions, no només la de Vilafranca, sinó a les que es van fer arreu del país. Malgrat tot alguns apuntaven que haurien esperat més seguiment de la vaga.

La manifestació a la plaça de la Vila de Vilafranca va continuar cantant l’Estaca de Lluís Llach i es va cloure amb la interpretació de l’himne dels Segadors, que va cantar la plaça acompanyats d’un sac de gemecs i un violoncel metre les colles castelleres i els Falcons tornaven a alçar tres pilars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: