Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Manel Güell ha presentat ‘Escultors de la festa’ a la Biblioteca Torras i Bages

El llibre ‘Escultors de la festa’, escrit Manel Güell i publicat per Pagès Editors té com a protagonistes els tallers Sarandaca (Granollers), Ventura&Hosta (Navata) i Dolors Sans (Vilafranca).

Es tracta de la primera publicació que tracta sobre el treball de disseny i construcció d’imatgeria festiva, dracs, gegants, capgrossos i bestiari festiu divers, d’aquests tres tallers catalans.

És, per tant, un document únic i totalment innovador que presenta les biografies, l’evolució dels tallers i les seves opinions sobre la festa popular mitjançant entrevistes en profunditat. Alhora que s’hi exposen de manera detallada les tècniques i els materials de construcció.
Acompanyat de molts dels protagonistes del llibre, Manel Güell va presentar aquest dimecres a la Biblioteca Torras i Bages ‘Escultors de la festa’. Abans de la presentació, Güell posava en valor el patrimoni que representa la imatgeria festiva per a Catalunya.

‘Escultors de la festa’ posa de manifest tot un seguit d’aspectes desconeguts o poc tractats al voltant de la imatgeria festiva i el que representa, com el procés de creació de les peces o les relacions socials que es generen al voltant de cadascuna d’aquestes creacions.

Completa el llibre un inventari dels aproximats 1.000 elements construïts pels tres tallers des dels seus inicis fins l’any 2018. També proposa una reflexió sobre la festa des d’una perspectiva etnogràfica, folklòrica i sociològica, amb articles de Bienve Moya, Amadeu Carbó, Xavier Cordomí, Paco Cruz i una entrevista amb la folklorista Jo Farb Hernández. Està il·lustrat amb 270 imatges, la majoria inèdites, de la imatgeria festiva dels tres escultors de la festa. El llibre és de format foli, a tot color i de 280 pàgines. L’ha publicat Pagès editors i compta amb una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: