Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament multa amb 37.000€ un veí de la vila autor de 400 pintades en diversos espais

Després de prop d’un any d’investigacions, es va enxampar in fraganti aquesta persona, de 34 anys, que ha de fer front a una multa de 3.000 € i als més de 34.000€ de reparació dels danys.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, acompanyat del inspector en cap de la Policia Local, Albert Romero, han explicat que a finals de desembre es va identificar el qui podria ser l’autor de més 400 pintades en diferents espais de la vila.
Montfort ha explicat que es tracta d’un veí de Vilafranca, de 34 anys i que hauria fet les pintades entre finals de 2017 i finals de 2018, quan va ser identificat.

Les pintades eren bàsicament de tres tipus diferents, i això va fer pensar en principi que es tractava de tres persones diferents. Hi havia jeroglífics, pintades espanyolistes i sovint signatures amb el nom Jako. Finalment, després de la feina d’investigació es va poder arribar a identificar el presumpte autor que ha estat sancionat amb 3.000€ de multa i a satisfer la reparació dels danys causats que s’han valorat en més de 34.000 €. Les superfícies afectades per les pintades són molt diverses, i fins i tot s’han fet es llocs patrimonials.

Des de l’Ajuntament s’ha apostat per via administrativa de moment, tot i que no descarten que es pugui arribar a la penal.

Montfort apuntava que aquesta persona podria ser autora d’un 40% de les pintades que hi ha a la vila. Davant de la sanció imposada esperen que no hi torni, i per tant que una part important de les pintades en façanes de la vila desapareguin.

Per la seva banda, l’inspector Albert Romero comentava que han fet una tasca d’investigació molt intensa que els va permetre també gràcies a la col·laboració ciutadana saber algunes coses més del modus operandi d’aquest persona i poder acabar identificant-la en enganxar-la infraganti.

L’inspector ha recordat que l’home no va estar detingut en cap moment sinó identificat i denunciat.

A partir d’ara les pintades seran netejades pel servei municipal de neteja. Des de l’Ajuntament s’explica que tots els propietaris afectats poden sol·licitar que se’ls hi netegi la seva façana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: