Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament lliura les claus dels pisos per a gent gran del carrer Migdia

L’Ajuntament de Vilafranca lliura les claus dels pisos per a gent gran del carrer Migdia i es compromet a fer noves promocions d’aquest tipus.

L’alcalde i president del Patronat de la Fundació Amàlia Soler, Pere Regull, el vicepresident i tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, i el regidor de Territori i Serveis Urbans, Josep M. Martí, així com altres membres del patronat de la Fundació, van presidir aquest dimarts, l’acte de lliurament de les claus dels pisos per a gent gran del carrer Migdia.

Els dotze pisos formen part de l’edifici construït al número 22 del carrer Migdia, en ple centre de Vilafranca i a prop de la gran majoria de serveis. Són habitatges per a una o dues persones.
Durant l’acte, que va comptar amb l’assistència de totes les persones beneficiàries i les seves famílies, es va fer el lliurament de les claus de cadascun dels immobles als seus nous inquilins. El tràmit següent serà la signatura conjunta dels contractes, que es farà el dia 21 de febrer.

L’alcalde va destacar «la importància que Vilafranca sumi 12 pisos més al parc d’habitatge destinat a la gent gran» tot destacant que són habitatges molt funcionals i preparats i habilitats per a la gent gran autònoma. Regull també explicava que, en alguns casos, els nous inquilins han cedit a l’Ajuntament el seu antic habitatge perquè el consistori l’incorpori al seu parc social.

Regull també va parlar de les condicions «assequibles per a accedir a aquests pisos, ja que el lloguer és molt econòmic i inclou els subministraments».

Els pisos del carrer Migdia no són residència ni compten amb assistència sanitària, sinó que són per a gent gran autònoma. Tot i això, l’edifici on s’ubiquen compta amb espais compartits i de convivència. A la planta baixa està previst que s’hi habiliti un Centre Obert a les tardes i que, durant els matins, s’hi facin tallers o activitats adreçades a la gent gran, segons va explicar l’alcalde.

Regull i els regidors també van anunciar que l’Ajuntament es planteja projectar futures promocions de pisos per a persones grans autònomes com aquesta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: