Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’acció repressiva de l’estat fa augmentar el nombre d’independentistes segons Alonso-Cuevillas

Organitzada per l’ANC de Vilafranca la xerrada s’emmarca en l’inici del judici als líders independentistes al Tribunal Suprem, amb la voluntat d’aportar eines per entendre el procés judicial.

El lletrat Jaume Alonso-Cuevillas va oferir divenres al Casal de Vilafranca una conferència sota el títol «Per què en diuen justícia quan n’haurien de dir venjança?»; i en que va donar algunes de les pautes per seguir el judici que fa dues setmanes s’ha iniciat al Tirbunal Suprem on 12 polítics i líders independentistes estan sent jutjats per rebel·lió, malversació i desobediència.

Alonso-Cuevillas va repassar la instrucció prèvia al judici a càrrec del jutge Llarena, i els primers dies de la vista judicial. Des del seu punt de vista, tot un seguit d’accions repressives per part de l’estat que el que han aconseguit és fer créixer el nombre d’independentistes.

Així, Cuevillas apuntava que sobre tot a partir de l’1 d’octubre el que s’ha vist és més gent sumant-se al moviment independentista, però no es percep que hi hagi hagut gent que hagi abandonat l’independentisme per sumar-se a les tesis contràries.

És per aquestes qüestions que des de l’Assemblea Nacional Catalana, l’ANC, van voler convidar Alonso-Cuevillas amb la voluntat d’aportar eines per poder seguir el procés judicial, amb tots els tecnicismes que l’acompanyen, i poder entendre els diferents passos que se segueixen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: