Dilluns, 22 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

La vespa asiàtica arriba a l’Alt Penedès

S’ha confirmat la incursió de la vespa asiàtica a l’Alt Penedès amb un eixam a Santa Margarida i els Monjos.

Ja s’ha confirmat la presència de la vespa asiàtica (Vespa velutina nigrithorax) al Baix Llobregat, l’Anoia, el Garraf i el Baix Penedès. Se sabia que la incursió d’aquesta espècie invasora a l’Alt Penedès era només qüestió de temps, motiu pel qual no ha sorprès la troballa recent d’un niu secundari ja abandonat al capdamunt d’un arbre a la ribera del Foix, al nucli dels Monjos. Si és o no el primer de la comarca és impossible de saber, però és ben segur que no serà el darrer. Segons un comunicat de l’ajuntament dels Monjos la vespa ha vingut per quedar-se: es tracta d’una plaga impossible d’eradicar i, per tant, cal evitar l’alarmisme i aprendre a conviure-hi.

Els individus adults d’aquesta espècie s’alimenten de líquids dolços, nèctar i mel. També s’alimenten de fruita madura, mentre que les larves s’alimenten d’abelles i altres tipus d’insectes que són capturats pels adults i transportats als nius.

Com la resta de vespes i abelles, no pica per alimentar-se sinó per defensar-se. La picada d’aquesta vespa no és més perillosa que la de qualsevol altra vespa o abella autòctona. Com totes les picades de vespes i abelles pot produir una hipersensibilitat immediata, especialment si es tracta d’una persona al·lèrgica o si les picades són múltiples. No és més agressiva contra les persones ni més perillosa que les vespes autòctones, excepte a prop del niu, on poden ser molt agressives. No és doncs una amenaça per a la salut de les persones si es segueixen les recomanacions i si s’actua amb precaució, però si que ho és per a l’apicultura.

Enquesta

La campanya electoral em pot fer canviar la intenció de vot...

Programació

Ràdio Vilafranca

21:00
L'estimada immortal
Michael Tippett (1905-1998) - Un músic humanista, pacifista i espiritual
22:00
A les portes de Troia
Història divulgativa
23:00
Penedès vespre
Informatiu diari

Penedès Televisió

21:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
22:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, diumenge
22:30
El taller de l'artista
Jordi Gibert - artista multidisciplinar

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: