Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La regidoria d’Igualtat de Vilafranca promou un seguit d’actes al voltant del 8 de març

Com cada any des de la regidoria s’organitzen diverses activitats centrades en tractar qüestions relacionades amb la violència de gènere que es produeixen a l’espai públic i d’oci nocturn.

La regidora Montse Arroyo, acompanyada de tècniques del servei ha explicat el seguit d’actes que s’han previst, amb la voluntat aquest any de fer especial incidència en qüestions relacionades amb la violència de gènere que es produeixen a l’espai públic i d’oci nocturn. És el cas de la conferència institucional que s’organitza el 5 de març, sobre violències sexuals en espais festius i que anirà a càrrec d’Ivet Oriols, sociòloga especialitzada en estudis de gènere i feministes.

El primer dels actes es farà el 26 de febrer, amb una xerrada sobre la desigualtat salarial en vers les dones. Anirà càrrec de Susana Villagrasa, presidenta de Talent Femení, a l’Escorxador, a 2/4 de 8 del vespre.

El dia 8 de març, Dia internacional de les dones, l’Ajuntament de Vilafranca s’adhereix a les concentracions convocades, amb la lectura manifest que es farà a la plaça de la Vila a partir de 2/4 de 8 del vespre. La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà en commemoració de la jornada.

El Sopar de les Dones tindrà lloc el 15 de març, a les 9 de la nit, enguany al Casal de Vilafranca. El preu dels tiquets per assistir-hi és de 12€ i es poden adquirir fins a l’11 de març a les instal·lacions de la regidoria d’Igualtat.

El 26 de març es tanca el programa amb la xerrada «Caminant endavant i segures per les nostres places i carrers», a càrrec de Montse Pineda, coordinadora d’incidència política de l’associació Creación Positiva i vicepresidenta segona del Consell Nacional de Dones de Catalunya, i de Sara Ortiz, sociòloga i urbanista del col·lectiu Punt 6, que aportaran la seva expertesa en la construcció de ciutats amb visió de gènere.

D’altres activitats incloses al programa són el concert de Gemma Humet, el dia 9 de març a l’Auditori de Vinseum; l’homenatge Carme Alomà que aquest any es dedica a Vicenta Layunta, el dia 10 de març a Cal Noi Noi, i el concert de Les Kol·lontai, també el 10 de març a l’Auditori Municipal.

A l’Escorxador, del 4 al 15 de març, s’hi exposarà «Quina feinada! La (in)visibilitat del treball femení als mitjans de comunicació», un projecte de l’Observatori de les dones als mitjans de comunicació que ha comptat amb participació de dones de Vilafranca. El dia 13 de març, durant l’acte de cloenda, es projectarà el documental en presència d’algunes de les protagonistes que parlaran de les vivències i experiència de participar en aquest projecte.

Finalment, del 4 al 29 de març, al Passadís de l’Hospital Comarcal, s’hi exposaran les mostres «Qui era Sayeda Al Hurra, l’única dona que va governar al Marroc?»,de la Llum del Nord, i «Dones davant la guerra», de Creu Roja Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: