Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La II jornada Pla Salut, Escola i Comunitat reforça el treball sobre educació per la salut

Posar en relació els mons de l’educació i la salut per treballar en la prevenció és una de les prioritats d’aquest Pla Salut, Escola i Comunitat que des del 2015.

La sala d’actes del Servei Educatiu de l’Alt Penedès acollia dijous al matí la segona jornada que sota el paraigua del Pla Salut, Escola i Comunitat s’organitzava a l’Alt Penedès amb la voluntat de ser un espai de reflexió i treball en relació a temes d’educació i salut.

Des del Centre de Recursos Pedagògics, Roderic Villalba explicava que la intenció era donar continuïtat a la primera jornada que es va fer l’any passat i que ser força exitosa. Aquesta espai de treball conjunt i coordinat de professionals de la salut i l’ensenyament és important de cara a millorar les accions en relació a l’educació per la salut.

Villalba recordava també que des de 2015 funciona a la comarca aquest Pla Salut Escola i Comunitat, que s’ha confirmat com a una bona eina.

Una setantena de persones entre docents de referència en temes de salut dels centres educatius, direccions dels centres i professionals de l’àrea sanitària de la comarca han assistit a la jornada.

La primera de les ponències va oferir-la Joan Colom, subdirector general de drogodependències de la Secretaria de Salut Pública del Departament de Salut de la Generalitat. Remarcava que es tracta d’unes jornades importants de cara a la prevenció, on la formació i l’educació juguen un paper destacat. Colom va parlar sobre tot de consum, tot destacant que els joves reben molts impactes i la formació que els ajudi a ser crítics és important. Un camp on l’escalo juga un paper destacat, tot i que no exclusiu.

Entre els 4 i els 16 anys els infants i joves passen de manera sistemàtica per l’escola, i per tant és una bona oportunitat per treballar en la seva formació sobre aquestes qüestions que els ajudin a guanyar habilitats per fer front els reptes de la societat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: