Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La desigualtat salarial centra el primer dels actes del dia de la dona a Vilafranca

Aquesta xerrada al voltant de la desigualtat salarial obria els actes a Vilafranca al voltant del 8 de març, que durant les properes setmanes acollirà exposicions, conferències i el sopar de la dona.

El 22 de febrer era el dia Europeu de la Igualtat salarial, i amb aquest motiu en el marc dels actes previs al 8 de març es va organitzar aquest dimarts a Vilafranca una xerrada per plantejar què provoca la desigualtat salarial en vers les dones. La presidenta de l’associació Talent Femení, Susana Villagrasa, va ser l’encarregada d’oferir la conferència posant de relleu que el tema de la desigualtat salarial és important si es vol arribar a la igualtat real entre dones i homes.

Villagrasa reconeixia que s’havia avançat força, sobre tot en els darrers anys, però al mateix temps també alertava que han aparegut moviments contraris a aquesta igualtat. Per tant considera que cal continuar lluitant i mobilitzant-se per avançar cap a la igualtat total a la societat.

La presidenta de Talent Femení defensa que cal que la dona s’empoderi i no renunciï a opcions de lideratge i promoció professional. Villagrasa recordava que l’associació va néixer fa 5 anys amb la voluntat de treballar per la visibilització de la dona sobre tot en el món laboral i d’empresa.

El proper dels actes del 8M a Vilafranca serà el 5 de març amb la conferència institucional que es farà també a l’Escorxador i que se centrarà en parlar de violències sexuals en espais festius. Anirà a càrrec d’Ivet Oriols, sociòloga especialitzada en estudis de genere i feministes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: