Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Ríos ha presentat la seva primera novel·la, ‘30 d’agost’, al Consell Comarcal

La presentació tenia lloc a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès divendres al vespre i va comptar amb una alta participació.

L’autor va estar acompanyat per Anna Ruiz Mestres, professora de literatura i crítica literària; Mariona Ríos, artista i autora de la portada del llibre; l’editor Jordi Castelló i el regidor i conseller comarcal de Cultura Raimon Gusi.

La presentació tenia lloc a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès divendres al vespre i va comptar amb una alta participació.

A ‘30 d’agost’, Joan Ríos es planteja què passaria si desaparegués la imatge del Sant patró el dia de la Festa Major de la població. El protagonista de la novel·la és en Martí, un pagès d’avançada edat i amo d’un petit celler de cava, que idolatra la seva terra i valora les tradicions del lloc que l’ha vist nàixer. La Dolors, el gran amor de la seva vida, devota de Sant Fèlix, s’està morint i el Martí està convençut que només hi ha una manera d’evitar-ho: segrestar la imatge sagrada per portar-la a casa.

Al llarg de quaranta-dues hores, en Martí es trobarà pres dins la teranyina que només ell ha estat capaç de teixir. Un temps limitat on, minut a minut, la tensió va en augment i on els dubtes del nostre protagonista no ens portaran aigua clara fins al final.

En aquest relat, escrit en primera persona i en present, l’autor aconsegueix que el protagonista d’aquesta novel·la ens transporti a moments concrets de la seva vida, ens endinsi en la seva història d’amor per la Dolors i ens faci de guia d’una de les festes majors més tradicionals de Catalunya, fent-nos conèixer aquesta riquesa cultural i fent-nos partícips del món casteller i de la resta del folklore que engloba aquest esdeveniment únic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: