Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Herrera defensa que l’energia i l’autoconsum poden ser un vector de canvi social

Des de l’IDAE treballen per canviar el marc normatiu i plantejar un nou escenari en què l’energia esdevingui un vector de canvi en el model econòmic i un instrument d’apoderament de la societat.

Aquest dissabte, Vilafranca en Comú organitzava una nova sessió del cicle de debats temàtics al voltant de grans temes d’interès social. Després de tractar l’educació o la mobilitat, en aquesta ocasió el debat se centrava en el medi ambient i comptava, com a acte principal, amb la conferència del director de l’Institut de Diversificació i Estalvi de l’Energia Joan Herrera. La conferència es titulava ‘Energia i autoconsum, vector de canvi’. Des de l’IDAE treballen per canviar el marc normatiu i plantejar un nou escenari en què l’energia esdevingui un vector de canvi en el model econòmic i un instrument d’apoderament de la societat.

Herrera defensa un canvi de paradigma que abandoni l’esquema clàssic de grans centres de producció d’energies fòssils a mans de grans companyies. La proposta passa, entre d’altres accions, per estendre la figura de l’agregador, algú que ajunta la demanda de diferents consumidors, l’electrificació de la mobilitat, un accés més eficient a les dades de consum a través d’una plataforma neutral o un nou sistema de subhastes d’energia.

Algunes de les accions recents que s’han materialitzat són l’eliminació de l’impost al sol i de traves burocràtiques a l’autoconsum, el passat mes d’octubre. En un parell de mesos està previst que entri en vigor el Reial Decret d’Autoconsum.

Des de Vilafranca en Comú, el representant del Consell de Medi Ambient Xavier Peñafiel va destacar que el grup municipal ha presentat diverses mocions al ple al voltant sobretot de la reducció de residus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: