Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Inauguren la nova il.luminació del Santuari de Foix

El president de la Diputació de Barcelona, juntament amb l’alcalde de Torrelles de Foix, ha inaugurat el nou enllumenat del Santuari de Foix.

Aquest dissabte al matí es va fer l’acte d’inauguració oficial del nou enllumenat del Santuari de Foix, un acte que es va iniciar amb un esmorzar popular.
Posteriorment, dins de la capella, es va procedir als parlaments de l’acte d’inauguració oficial del nou enllumenat.
La Diputació de Barcelona va atorgar a l’Ajuntament de Torrelles de Foix una subvenció de 44.900 euros per finançar íntegrament el projecte d’enllumenat del Santuari de Foix que ha permès renovar la xarxa elèctrica, instal·lar una nova il·luminació interior i reforçar la il·luminació exterior per tal de millorar l’impacte visual i estètic del santuari.
La Diputació ja va fer-hi, entre els any 1981 i 1987, una excavació arqueològica per documentar la història de l’edifici i una restauració completa del santuari, així com l’adequació de l’entorn.
Ara s’ha procedit a la millora de la instal·lació elèctrica i l’enllumenat, amb una aposta clara per la conservació del patrimoni.

El president de la Diputació de Barcelona afegia que «endreçar el patrimoni amb els recursos actuals és una manera més de treballar per la gent, de fer atractius els nostres pobles i ciutats i de consolidar un territori carregat d’iniciatives i orgullós dels seus valors».

Per la seva banda l’alcalde de Torrelles, Sergi Vallès, destaca que caldrà continuar comptant amb el suport de la Diputació. Perquè des de que es va fer la restauració, fa 30 anys, no s’hi han fet més actuacions de conservació, i ara comencen a ser necessàries.

En els discursos, el president de l’Associació Cívica del Santuari de Santa Maria de Foix, Jaume Bel, va exposar el recull històric de la conservació del santuari i també hi va fer referència, mossèn Xavier Aymerich.
A l’acte també van assistir el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i el diputat i alcalde de Subirats, Pere Pons, entre d’altres autoritats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: