Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francisco Romero acaba de publicar ‘Política 4.0 per a Millennials’

El tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca i portaveu del grup municipal del PSC ha escrit el seu primer llibre, una obra de butxaca que ha publicat l’editorial Letrame.

Francisco Romero ha comptat amb la col·laboració de Mikel Fuentes amb les il·lustracions i amb la música de Roger Subirana pel vídeo promocional del llibre.
El volum s’ha publicat tant en català com en castellà, les dues versions a càrrec de Francisco Romero, i compta amb un pròleg de la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.
Romero proposa el concepte política 4.0 com una extensió de la indústria 4.0, que recull les tecnologies com internet o la intel·ligència artificial, en el seu cas per aplicar-lo a la gestió política per fer front als grans reptes de la societat a nivell mundial, des de la xarxa de ciutats.
El volum suposa una reflexió partint de l’experiència de més de 20 anys en la política municipal i el treball en una empresa multinacional de tecnologia.
Romero s’adreça especialment a les noves generacions que han nascut ja envoltats de tecnologia amb un missatge clar que depenent de l’ús que se’n faci es poden encarar solucions a grans problemes, com ara el canvi climàtic, les desigualtats o la pobresa infantil.
En algun dels seus capítols s’atreveix fins i tot a especular com pot ser la Vilafranca d’aquí a 20 anys, en relació a l’ús social de les tecnologies, i en un altre capítol fa una anàlisi crítica dels partits polítics.
També recorda a la generació del seu avui que va haver d’arribar a acords a través del diàleg, malgrat viure una situació molt complicada.
La setmana passada a Madrid es va fer una primera presentació del llibre i, aquesta dimecres es presentarà a la llibreria Alibrí de Barcelona. Romero explica també que vol fer un acte especial de presentació a Vilafranca. El llibre es pot trobar a les llibreries de Vilafranca i també per internet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: