Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Experiències Matemàtiques’ es pot visitar a la Capella Sant Joan fins al 10 de març

El Museu de Matemàtiques de Catalunya, amb seu a Cornellà de Llobregat, presenta l’exposició itinerant ‘Experiències matemàtiques’ a la Capella Sant Joan de Vilafranca.

La mostra va ser inaugurada divendres pel professor de matemàtiques i membre del Museu Sergio Belmonte i la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Vilafranca Xell Montserrat.

Amb el lema, «prohibit no tocar», ‘Experiències matemàtiques’ és una mostra interactiva integrada per materials de caràcter manipulable i lúdic amb diferents nivells de dificultat, pensat per oferir ocasions de col·laboració i discussió entre els visitants. S’hi presenten petits reptes i es mostren aspectes poc habituals i sorprenents de la matemàtica que no requereixen coneixements específics previs.

Montserrat destacava que moltes escoles i instituts de Vilafranca i de la resta de la comarca visitaran l’exposició.

L’exposició ‘Experiències matemàtiques’ comptarà amb activitats paral·leles obertes a tothom.

Com la xerrada ‘Màgia i matemàtiques’, a càrrec de Sergio Belmonte, que tindrà lloc el dilluns 18 de febrer a les sis de la tarda, i la proposta ‘Geometries amb bombolles de sabó’, a càrrec d’Anton Aubanell, el dilluns 11 de març també a les sis de la tarda. Les dues activitats es faran al nou Espai Jove de l’antic mercat de La Pelegrina.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: