Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es millorarà l’accessibilitat del Molí d’en Rovira cap a la Girada amb un nou pas de vianants

El nou pas de vianants, a la cruïlla de l’avinguda de Vilanova amb el carrer del Doctor Fleming, es faran al mes de març,i inclouen una vorera fins el Rircard Fortuny.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, acompanyat del regidor de Territori i Serveis Urbans, Josep M. Martí, han presentat aquest dilluns al matí una actuació viària que s’iniciarà en les properes setmanes. La construcció d’una vorera i enllumenat públic a l’avinguda de Vilanova, des del carrer del Doctor Fleming fins al centre sociosanitari Ricard Fortuny, i la ubicació d’un nou pas de vianants a la mateixa avinguda de Vilanova, cruïlla amb el carrer del Doctor Fleming. Els treballs han de començar a finals de març, amb una durada prevista d’un mes.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha valorat que amb aquesta actuació s’aconsegueixen dues millores molt importants. Per un costat, s’amplia el districte de calor de la caldera de biomassa a la que es dona el màxim d’utilitat, integrant el Ricard Fortuny en aquest projecte d’estalvi energètic. I d’altra banda, la connexió d’un sector del Molí d’en Rovira a la zona de comerç i serveis de la Girada, una petició de l’associació de veïns que ens havíem compromès a fer realitat. El nou pas de vianants es completarà amb un pas enjardinat fins al barri de la Girada, per dotar de seguretat la connexió directa dels dos barris en aquest punt de l’avinguda de Vilanova.

Les obres es faran un cop finalitzats els treballs de canalització que han de connectar el centre sociosanitari amb el districte de calor, un projecte d’estalvi energètic que utilitza la caldera de biomassa per servir d’aigua calenta i calefacció equipaments com l’arxiu històric, la llar d’infants de la Girada i l’escola Dolors Piera. En aquesta nova fase, s’hi afegeix el Ricard Fortuny, i com explica Josep Maria Martí aquest fet permetrà treure més rendiment a la caldera de biomassa.

En aquest cas les obres comencen aquesta setmana i està previst que finalitzin el proper 21 de març. Quan acabin han d’iniciar-se les del pas de vianants i nova vorera, que haurien d’estar acabades a finals d’abril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: