Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC vol convertir Vilafranca en la Ciutat de les Arts, per enfortir la capitalitat al Penedès

Cal Bolet va ser l’espai que va acollir la segona trobada del cicle que ha engegat ERC per parlar sobre els reptes de Vilafranca de cara als propers anys.

En aquest cas es va centrar en parlar de cultura, que ha de ser des del seu punt de vista un element central del model de ciutat que volen.

Els republicans consideren que Vilafranca ha d’apostar per enfortir la capitalitat en el conjunt del Penedès i aposten per la Ciutat de les Arts com a línia a desenvolupar.

La candidata d’ERC de cara a les properes eleccions, Mònica Hill, remarcava que la cultura ha de ser un eix vertebrador que serveixi per cohesionar Vilafranca.

En la trobada van participar el filòsof i musicòleg Joan Cuscó; l’historiador medievalista Josep Bosch i la professora d’història de l’art i museòloga Montse Juvé, que han situat la necessitat que la cultura sigui un àmbit transversal en les polítiques municipals.

Hill va apuntar fer de Vilafranca la Ciutat de les Arts com a objectiu a assolir en el proper mandat, a través de projectes culturals compartits i transversals, que garanteixin l’accés i el gaudi de la cultura a tothom, ja que aquest és un dret fonamental i inalienable, generador de cohesió social, de participació i d’esperit crític, que ha de fomentar una ciutat de persones cultes, lliures i iguals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: