Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC diu que la modificació del carrer del Comerç amaga un creixement desmesurat de Vilafranca

Els tres regidors d’ERC a l’Ajuntament de Vilafranca han convocat la premsa aquesta setmana per parlar un cop més de la modificació del POUM del carrer del Comerç que impulsa el govern municipal.

Mònica Hill aprofitava per explicar que els preocupa la sensació que darrera la proposta que fan PDECAT i PSC només hi ha justificar un increment del sostre edificable al barri que consideren, des d’ERC, del tot innecessari.

Així, Hill remarcava que l’actual pla urbanístic, que data de 2003, ja permet el creixement i desenvolupament del barri del Molí d’en Rovira, de forma més ajustada i sense haver d’enderrocar tantes naus i cases. Un fet, deia, que disminueix les càrregues a pagar als propietaris, i permet disminuir els pisos que s’hi haurien de construir. Mònica Hill apunta que el sòl edificable entre l’actual pla del 2003 i la proposta que fa el govern ara, s’incrementa en quasi 23.000 m2 de sostre, un 20% més, per fer possible que als propietaris els hi surti a compte el projecte.

ERC continua defensant la retirada la modificació del POUM proposada pel govern i a partir de l’actual POUM que preveu la construcció de 684 habitatges i un creixement més reduït que l’actual, desenvolupant plans sectorials identificant què és el que convé en cada àmbit lligat a un model clar per Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: