Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El rei Carnestoltes arriba demà a Vilafranca

L’arribada de Sa Majestat el Rei Carnestoltes setzè i primer de Vilafranca i tota la seva cort està prevista per les set de la tarda d’aquest dijous Gras.

El rei i els seus acompanyants arribaran a la plaça de la Sardana, al barri de Sant Julià, i després faran un recorregut pel centre de Vilafranca fins arribar a la plaça de la Vila. Estaran acompanyats per la McKensy’s Clan Band.

Arribats a la plaça de la Vila, el rei pronunciarà el seu pregó i participarà al flashmob a càrrec de l’Escola de Dansa Assumpta Trens. Després hi haurà la tradicional botifarrada popular.

L’activitat no s’aturarà aquí perquè a la nit, a dos quarts d’onze, tindrà lloc la projecció de curtmetratges participants al Curtnaval al teatre Cal Bolet.

La instauració del regnat del Carnestoltes portarà multitud d’activitats a la vila fins al diumenge 10 de març.

Aquest divendres a les deu de la nit hi haurà l’Escorreguda de bars, amb sortida a l’Escorxador. A la mitjanit, també a l’Escorxador, es farà el Ball de Gala.

Ja dissabte, a partir del migdia, el rei i la seva cort faran «matinades» pel mercat acompanyats per la banda de l’escola municipal de música. Una mica més tard es farà un vermut electrònic a la plaça del Penedès. I, a la tarda, serà el torn del carnaval infantil, que començarà a les cinc de la tarda amb la sorollosa despertada del rei per part de tots els nens i nenes, que cantaran la cançó de la Despertada amb l’ajut de la Batukada de l’escola de música. La festa continuarà amb una rua pel centre i una xocolatada.

El dimarts de la setmana que ve previsiblement el rei haurà sucumbit als seus excessos i ja hi ha hora per la vetlla, de dos quarts de sis a set de la tarda a la plaça de la Vila. Hi haurà música amb els Ministrers de l’escola municipal i una performance del grup de teatre Et Al. També es farà un taller de confecció de sardines.

La vetlla continuarà dimecres a les sis i tot seguit hi haurà l’enterro, amb un seguici fúnebre que durà el cos del rei de la plaça de la Vila al parc del Tívoli. En acabat hi haurà sardinada popular.
El divendres 8 de març tindrà lloc un dels moments més esperats del Carnaval a Vilafranca, la Rua de la Resurrecció, amb sortida a dos quarts de nou del vespre des de l’Avinguda de Tarragona amb el carrer de Moja.

La celebració del Carnaval a Vilafranca acaba el diumenge 10 de març amb el Carnaval Xic que organitza l’AMPA de les llars municipals d’infants. Serà a les dotze del migdia al poliesportiu de l’escola Mas i Perera amb l’espectacle ‘L’Animalació!’ de Roger Canals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: