Dijous, 28 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Govern ha aprovat la constitució del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf

La Generalitat aprovava dilluns la creació del Consorci, una organització íntegrament pública, majoritàriament participada pel Servei Català de de la Salut i amb presència d’administracions locals.

L’organització està incorporada al marc corporatiu de les entitats del sector públic de la salut de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.
El nou Consorci es crea a partir de la fusió dels dos consorcis existents, el de l’Alt Penedès i el del Garraf, afavorint el creixement de totes dues organitzacions i l’adaptació als temps futurs. A més, possibilita oferir més serveis i oportunitats de cara a la ciutadania. Per exemple, permetrà potenciar la innovació, la recerca i la docència i augmentar l’excel·lència dels serveis sanitaris que presten als ciutadans amb millor tecnologia i fer més atractiu als professionals el treball a l’Alt Penedès i Garraf.
En els darrers anys ja s’estava duent a terme aquesta coordinació. Amb la signatura, l’any 2013, d’una aliança estratègica entre les dues organitzacions, un conveni per a la gestió de serveis gerencials el 2015, i un protocol d’intencions el 2016. D’aquesta manera es fa evident una història de col·laboració i coordinació entre els dispositius assistencials hospitalaris del dos territoris que, d’altra banda, han estat promoguts i afavorits pel Departament de Salut i el CatSalut. En l’actualitat, les comarques de l’Alt Penedès i del Garraf, incloent-hi Cunit, apleguen 32 municipis i atenen una població que s’aproxima als 250.000 habitants. Amb el nou consorci la ciutadania comptarà amb 280 llits d’aguts, 165 llits sociosanitaris i 68 residencials, i es faran gairebé 20.000 altes d’aguts l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: