Diumenge, 17 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El CCAP aprova l’expedient per a la contractació del Servei de transport escolar

Aquest dijous s’ha celebrat sessió ordinària de Ple en el Consell Comarcal de l’Alt Penedès.

Un Ple en el que ha destacat especialment l’aprovació de l’inici i l’expedient per a la contractació del Servei de transport escolar a centres docents de la comarca de l’Alt Penedès. Com destacava el president, Xavier Lluch, és un dels acords més importants del mandat, perquè suposa la concessió de 43 rutes, per un període trianual amb una aportació de poc més de 3M€. Lluch també remarcava que s’ha redactat la normativa de manera que no puguin quedar totes les rutes en mans d’una gran empresa, i es pugui facilitar la participació de petites empreses de transport. Per això cada empresa pot optar com a màxim a 8 lots de rutes. El conseller d’Entesa, Toni Peñafiel, va demanar la presència d’un representant de l’oposició a la mesa de contractació, i des del govern es va explicar que per una variació tècnica s’ha reduït la presència de polítics. Malgrat tot el president Xavier Lluch va oferir la possibilitat que hi hagi observadors de tots els grups comarcals si ho requereixen.
L’acord es va aprovar amb el vot favorable de tots els grups comarcals.
De fet la unanimitat va estar present gairebé a totes els punts aprovats en el ple.
Abans d’aquest acord el Consell Comarcal també va aprovar l’atorgament o denegació d’ajuts pel transport a les persones amb mobilitat reduïda, de l’any 2017, i una modificació de pressupost per donar cabuda a noves aportacions d’altres administracions, per un valor aproximat de 500.000€.
D’altra banda el Ple va nomenar el conseller Francesc Xavier Edo com a representant de la corporació en el Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i el Garraf.
I finalment el Ple també va aprovar per unanimitat el Pla Comarcal de Drogues “Efectes D” 2019-2023. El conseller Cèsar Herráiz, va donar detalls d’alguns dels estudis elaborats entre els joves de la comarca. L’alcohol és la substància més consumida i el cànnabis se situa en segon lloc, amb cultiu d’aquesta droga a nivell d’us particular. El consum de tabac ha anat baixant en els darrers anys, mentre que els adolescents d’entre 12 i 17 anys es troben en la franja de més risc en l’inici del consum de begudes alcohòliques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: