Divendres, 1 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Centenars de persones es concentren a la plaça de la Vila de Vilafranca en suport als presos

La concentració es va fer divendres, el mateix dia del trasllat.

Divendres es va fer el trasllat dels polítics catalans cap a la presó de Madrid, per afrontar el judici que s’iniciarà el proper 12 de febrer. El mateix dia l’ANC i Òmnium van convocar una concentració a les set de la tarda a la plaça de la Vila de Vilafranca per donar-los suport. Una concentració a la que hi van assistir centenars de persones amb els habituals cartells on s’hi podia llegir «Llibertat presos polítics», però també amb un cartell de fons negra i lletres blanques amb el lema #fakejusticie .

La coordinadora de l’Assemblea nacional Catalana a Vilafranca, Esther Güell, apuntava que divendres era un dia trist en el que començava una nova etapa dura. Tot i la sospita que la sentència ja està escrita no volia perdre l’esperança.

Per la seva banda el president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, considera lamentable el trasllat a Madrid, però fent-se ressò de les paraules de Jordi Cuixart, considera que s’ha d’assumir el judici com una oportunitat d’explicar-se al món.

La concentració va començar amb els Músics per la Llibertat tocant el can dels ocells. També es va llegir el nom de tots els presos, un per un acompanyat per un crit de llibertat. D’altra banda el membre de l’Assemblea, Ramon Costa, va llegir una carta de Jordi Turull, descrivint les darreres hores abans del trasllat i una part del seu trasllat cap a Madrid. Explicant, entre d’altres coses, l’emoció del moment i l’agraïment al suport rebut.

El dijous d’aquesta setmana hi ha convocada una vaga general a la qual s’hi adhereixen tant l’Assemblea Nacional Catalana com Òmnium Cultural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: