Diumenge, 26 de Maig de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Cal Bolet ha acollit per primera vegada tres creacions de la jove companyia IT Dansa

Aquesta companyia jove de dansa ha celebrat el seu vintè aniversari interpretant, aquest diumenge al vespre a Cal Bolet, tres coreografies de noms destacats de la dansa contemporània

IT Dansa va néixer l’any 1998 per contribuir a la professionalització d’alumnes que havien acabat els estudis de dansa a l’Institut del Teatre de Barcelona. Dues dècades després, s’ha convertit en una companyia de prestigi que va venir per primer cop a Vilafranca a presentar-nos tres creacions. La seva directora artística, Catherine Allard, explicava que IT Dansa aporta sobretot l’experiència i aprenentatge de trepitjar escenaris de manera professional. Allard també va aprofitar per reflexionar sobre el sector i constatar que hi ha poques ajudes per a joves ballarins.

La primera de les creacions era The Phom, una peça de la coreògrafa Lorena Nogal, interpretada sobre un collage musical dels anys vuitanta. La segona es titulava In Memoriam i, creada per Sidi Larbi Cherkaoui i estrenada el 2011 al Festival Grec, es centrava en el vincle entre la realitat i la memòria. Per acabar, la peça Whim reflexionava sobre com hem de mantenir sempre el seny per fora fins i tot quan ens estem tornant bojos per dintre. Tot plegat, amb una coreografia d’Alex Ekman amb la música de Vivaldi, Marcelle de Lacour, Edmundo Ros i Nina Simone.

Enquesta

Del Parlamet Europeu prefereixo els grups…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
Diumenge esportiu
L'esport local i comarcal, amb Jaume Tutusaus
15:00
Entre nosaltres
Musical amb David Alsina

Penedès Televisió

11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: