Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca incorpora dos metges a la plantilla d’Atenció Primària

L’1 de febrer comencen a treballar dos metges més a Vilafranca: un al CAP Vilafranca Nord i un altre al CAP Alt Penedès.

Aquesta ampliació de la plantilla és fruit de les mesures que va aprovar a finals de l’any passat l’Institut Català de la Salut per rebaixar la càrrega de treball dels professionals. Unes mesures que es van prendre arran de les mobilitzacions dels facultatius.

La ràtio dels metges d’Atenció Primària de Vilafranca se situa entre els 1.500 i els 1.790 pacients per professional. L’estudi de càrregues de l’ICS reconeix la necessitat d’alleugerir aquesta càrrega i per això s’ha propiciat aquesta ampliació de la plantilla tenint en compte que la ràtio s’hauria de situar en els 1.500 pacients per metge.

Ara hi ha dotze metges de família a cadascun dels centres.
Amb la incorporació dels dos metges nous com a principal novetat d’aquest 2019, l’Atenció Primària a Vilafranca tanca un 2018 marcat per la consolidació del desdoblament de la plantilla i la població en els dos ambulatoris. També fa un any que es va inaugurar la reforma i ampliació de la planta baixa del CAP Alt Penedès, amb una millora substancial de la zona d’atenció a la ciutadania.

Al novembre de l’any passat va fer dos anys de la posada en marxa del CAP Vilafranca Nord. El doctor Josep Ayllón explica que el desplegament està plenament completat.

Sobre el nou horari d’atenció dels CAP, que des del gener tanquen a les vuit del vespre en comptes d’a les nou, Ayllón afirma que és un canvi que s’ha entomat amb normalitat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: