Diumenge, 16 de Juny de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Vilafranca ha engegat el protocol d’emergència a causa de les baixes temperatures

A Vilafranca durant aquests dies s’obre l’alberg de la zona esportiva, al costat de la Fassina, per tal d’oferir més places d’acollida a les persones que ho puguin necessitar.

Des d’ahir i fins diumenge a Catalunya hi ha la previsió que les temperatures siguin molt baixes, i s’han activats diferents avisos i protocols d’emergència. En el cas de Vilafranca aquesta situació comporta que es posin a disposició de les persones transeünts que puguin necessitar-ho més places d’acollida. Així, a banda de les 12 que ja s’ofereixen durant tot l’any al Centre d’Acollida Abraham que gestiona Càritas i les 3 més que l’Ajuntament lloga en un establiment d’hoteleria de la comarca si cal; aquests dies de més fred s’activa el protocol d’emergència que comporta obrir l’alberg al costat de la Fassina a la zona esportiva. El regidor de Benestar Social de l’Ajuntament, Ramon Zaballa, recordava que amb aquestes previsions es dona cobertura a les necessitats que hi ha a la vila.
Zaballa comentava que en principi és la Policia Local la qui s’encarrega de detectar persones que puguin necessitar aquest suport, i que tot i que no es pot forçar a ningú se’ls explica el servei que s’ofereix. Aquest dijous a la nit 4 persones ja van dormir a l’alberg de la zona esportiva, en estar la resta de places ocupades.
Les persones que s’acullen en aquest servei poden accedir a un llit sota cobert per dormir, i també el sopar i l’esmorzar per ajudar a suportar millor aquestes situacions de fred intents. El centre d’acollida Abraham també ofereix servei de dutxes i possibilitat de rentar la roba als transeünts que ho puguin necessitar durat tot l’any.

Enquesta

El millor pacte municipal pel bé de Vilafranca seria…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:30
Amics per sempre
Cançons dedicades, amb Jordi Borràs
12:00
A les portes de Troia
Història divulgativa
13:00
Mites de la cançó
Georges Moustaki, en català

Penedès Televisió

11:00
Missa de Montserrat
Directe de la Missa conventual de Montserrat
12:30
Caminant per Catalunya
Excursions pel territori
13:00
7 dies
Magazín d'entrevistes

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: