Dissabte, 25 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca en Comú demana que el govern municipal retiri el projecte del carrer Comerç

El grup municipal de Vilafranca en Comú demana que l’equip de govern de l’Ajuntament retiri el Projecte de Modificació Puntual del POUM del carrer del Comerç.

VeC ha presentat 16 al·legacions al projecte, que en qüestionen algunes parts fonamentals i denuncien «certes mancances de compliment de la normativa vigent». Els seus representants ho explicaven aquest dilluns a la tarda en una roda de premsa a l’Associació de Veïns del Molí d’en Rovira.

Per a VeC, és necessari que es redefineixi el projecte, incloent un veritable procés de participació ciutadana. El grup municipal també té la sospita que el projecte beneficia els grans propietaris.

VeC veu el projecte com una “intervenció estratègica de la Vila, que afecta 90.000 m2 de superfície i que preveu la creació de 912 habitatges nous, la qual cosa pot fer doblar l’actual població del barri”. En aquesta línia, Toni Peñafiel recordava que el seu grup ja ha manifestat en diverses ocasions que “el projecte hauria de ser un pla integral del barri del Molí d’en Rovira”, ja que comporta la transformació d’un sector estratègic de la vila.

Peñafiel també posava en dubte l’espai de zones verdes que preveu el projecte perquè el considera insuficient.

Ton Salvadó, per la seva banda, explicava que Vilafranca en Comú desaprova la tipificació que el projecte fa del carrer del Comerç “com a espai verd, quan és un vial”; i tampoc troba acceptable la creació d’un aparcament privat sota sòl públic, tal com es preveu a la única plaça que es planeja al projecte.

Salvadó apuntava, a més, que l’increment del sostre residencial, xifrat en un 20%, “no és proporcional a l’increment previst en nombre d’habitatges, que passaria de 900 a 912”. Constatant la manca d’habitatge social de lloguer a Vilafranca, des de VeC demanen que tot el sostre de cessions d’aprofitament urbanístic destinat a habitatge protegit sigui per a habitatge públic de lloguer i, per tant, que l’Ajuntament no es pugui vendre aquest sostre. Així mateix, exigeixen que el sostre d’habitatge protegit que resti de propietat privada sigui de lloguer.

En cas que el govern municipal no aturi el projecte i desestimi les al·legacions, VeC preveu recórrer-ho davant la Comissió d’Urbanisme i “a les instàncies que calgui”.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: