Dijous, 25 d'abril de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

VeC reclama més inversions a la sanitat pública catalana i penedesenca

Vilafranca en Comú va organitzar una xerrada sobre la sanitat a Catalunya i al Penedès dimarts al vespre a l’Escorxador. L’acte va comptar amb els punts de vista de la doctora Francesca Zapater, metgessa d’Atenció Primària, i amb la diputada Marta Ribas, representant de Catalunya en Comú Podem al Parlament de Catalunya.

Minuts abans de l’inici de l’acte, Ribas avançava que pretenia fer un retrat de la realitat sanitària catalana, al mateix temps que volia posar sobre la taula les afectacions negatives de les retallades que ha patit el sector. Per tal de solucionar bona part dels problemes que hi ha, els comuns demanen almenys 800 professionals més. 

Ribas detallava que la manca d’inversions i les retallades tenen diverses repercussions negatives per a les persones i també pel país.

A banda de tractar les problemàtiques amb què es troba la sanitat a l’àmbit català, també es va parlar de les qüestions que afecten concretament la sanitat al Penedès, com la dificultat per retenir els professionals, que veuen com tenen més oportunitats de desenvolupar la seva carrera professional en grans hospitals de Barcelona.

La xerrada volia analitzar la situació i posar sobre la taula propostes per impulsar polítiques públiques i estratègies diferents, que permetin recuperar la qualitat i el prestigi que fins fa uns anys havien caracteritzat la sanitat pública catalana.

Efemerides

24 d’abril
1918 – Primera batalla de tancs durant la 1a Guerra Mundial, a França
No hi ha efemèrides

Enquesta

Per Sant Jordi regalo…

Programació

Ràdio Vilafranca

15:00
Al teu aire
Radiofórmula amb Àlex Santamaria
20:00
Penedès vespre
Informatiu diari
20:30
El cinema de la setmana
La cartellera, amb Josep Ferrer i Toni Inglada

Penedès Televisió

19:00
Connecti.cat
Viatja a tots els racons del nostre país
20:00
Al dia Anoia - Penedès - Garraf
Les notícies de la Vegueria Penedès
20:30
Els esports
Futbol: Vilafranca - Europa

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: