Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una nova edició de l’Aplec de Sant Pau a Vilafranca

L’Aplec de Sant Pau, que s’ha celebrat aquest diumenge al matí a la muntanya vilafranqujna, ha dedicat enguany una record especial als diferents grups folklòrics que hi han participat.

L’Aplec de Sant Pau tenia lloc davant de l’ermita i , com cada any, se celebrava el diumenge més proper a Sant Pau, que s’escau el 25 de gener.

L’administrador de la festa és Joan Antón Sadurní, que ens explicava que és la festa més antiga de Vilafranca.

A les 11 del matí, davant de l’ermita de Sant Pau tenia lloc l’eucaristia, oficiada per mossèn Xavier Aymerich i amb la participació de la Coral Sarroca-Nova. Enguany es va recordar als grups folklòrics i instrumentals que hi han participat, des del 1910 amb l’Orquestrina Catalana, passant per la Cobla Sitgetana als anys setanta, o diferents esbarts dansaries del Penedès. També menció especial a l’Esbart Rocasagna de Gelida per la seva dedicació amb aquest esdeveniment, ja que durant 8 anys hi ha participat. A més, aquest grup de dansa celebra 50 anys.

Des de l’esbart gelidenc es mostren també molt satisfets de la col.laboració, que es va iniciar fa nou anys d’una manera casual.

Com és costum a l’aplec hi havia una ballada de sardanes amb la tradicional Sardana Bell Penedès, amb la participació per primera vegada de la Colla El Circell de Vilafranca i la colla Sardanista de Sant Martí Sarroca, que també van ballar la sardana de Sant Martí amb l’acompanyament musical de la Coral Sarroca-Nova.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: