Dimarts, 19 de febrer de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

Un llibre recull la memòria popular de l’autobús de Sant Cugat Sesgarrigues

S’ha presentat a Vilafranca el llibre “És el cotxe de línia: memòria popular de l’autobús de Sant Cugat Sesgarrigues”.

Aquest dijous al vespre es va fer a la Biblioteca Torras i Bages la presentació del llibre “És el cotxe de línia: memòria popular de l’autobús de Sant Cugat Sesgarrigues”, a càrrec de les autores i autors del llibre, Conxita Campamà, Dolors Escala, Rosa Escala, Josep Anton Ollé, Antoni Ribas, Mª Àngels Tenas i Montse Albet.

Publicat per l’Ajuntament de Sant Cugat Sesgarrigues al 2017, el llibre  reescriu una part de la història local, escoltant els records que les persones tenen sobre el cotxe de línia i la importància que ha tingut en la seva vida quotidiana, així com pel creixement del poble en la segona meitat del segle XX.

De fet els autors i autores són els mateixos veïns de Sant Cugat que l’any 2014 van publicar el llibre “L’empremta de Dones de Sant Cugat Sesgarrigues al Segle XX”. El projecte sobre el cotxe de línia es va iniciar abans que el de les dones, va començar quan es va fer una taula rodona amb motiu dels 50 anys de l’empresa Autocars Vendrell. Però la seva elaboració ha estat molt més llarga. Com explica la Rosa Escala, perquè es volia saber l’origen de la línia. Una descoberta que va arribar de la mà del periodista Toio Ribas.

Es tracta d’un treball col·lectiu i amb una important participació del grup de recerca de Sant Cugat Sesgarrigues, tant en la redacció dels textos com en les fonts d’informació.

També un treball que va més enllà de la línia de transport i a través del qual es pot conèixer detalls de la vida del poble.

El llibre, que aquest dijous s’ha presentat a Vilafranca, s’ha anat presentant també a la resta de pobles que connectava la línia, és a dir a més de Sant Cugat i Vilafranca, també a Sant Pau d’Ordal i Sant Sebastià dels Gorgs. Queda pendent una presentació a Subirats.

 

 

 

Enquesta

El judici als independentistes farà que la imatge d'Espanya…

Programació

Ràdio Vilafranca

07:00
Notícies en xarxa
Informació general
08:00
Penedès matí
Informatiu diari

Penedès Televisió

05:30
Gaudeix la festa
Programa sobre cultura popular
06:00
L'informatiu vespre
L'actualitat de Vilafranca i el Penedès, al vespre
06:30
El taller de l'artista
Ángel Camino - escultor i gravador

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: