Dilluns, 21 de gener de 2019
Penedès Televisió
Ràdio Vilafranca

S’ha inaugurat la 35ena edició de la Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort

La mostra compta amb la participació de 128 artistes adults i 418 infants.

La Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort s’ha inaugurat aquest dijous al vespre al centre de cultura de la Masia Mas catarro dels Monjos amb una nombrosa presència de públic.

El certamen, ja tradicional a Santa Margarida i els Monjos, consolida així els canvis encetats la darrera edició, en els que va traslladar-se al gener i va incorporar diverses activitats per fomentar l’expressió artística entre tot tipus de públic. En aquesta línia, la Mostra d’enguany completarà un ampli calendari de propostes artístiques que es duran a terme durant tot el mes.

Propostes que s’han iniciat amb la mateixa inauguració de l’exposició d’obres presentades a la Mostra artística, que oferia un espectacle de dansa de l’escola CAS.

L’alcaldessa de Santa Margarida i els Monjos, Imma Ferret, explicava que els orígens, fa 35 anys, van ser només amb la pintura i que mica en mica es van anar afegint altres tècniques artístiques.

Per la seva banda la regidora de Cultura, Esther Marmaneu, comentava que Mas Catarro ha quedat petit per encabir la nombrosa participació d’artistes i obres. També assenyalava la qualitat de les obres, que donarà feina al jurat que haurà d’escollir les millors.

Entre els participants que van assistir a la inauguració n’hi havia alguns de molt veterans. Per exemple el pintor Benet Malagarriga, que no acostuma a fallar a la cita i cada any presenta una obra.

A més de la inauguració s’han programat un seguit d’activitats culturals al voltant de la mostra. Per exemple aquest diumenge a les set de la tarda s’ha programat una sessió de cromatismes, per viure una experiència musical de llums i colors. També el dia 18 de gener hi haurà l’Art Jove, adreçat a nois i noies a partir de 12 anys.

Un dels actes centrals del programa serà el tastet artístic infantil, que es farà el diumenge dia 20, amb tallers de ceràmica i pintura amb vi, manualitats i activitats diverses per a infants. El dia 23 tindrà lloc l’Expressa’t Artísticament, amb la participació d’infants, famílies i joves i l’endemà dijous dia 24 es farà el lliurament de premis de la Mostra Artística. Totes les activitats es faran a la casa de cultura Mas Catarro dels Monjos, excepte la del dia 23 que s’ha programat a l’Espai Antistiana de la Ràpita. Com cada any la Mostra Artística Sant Raimon de Penyafort, organitzada per l’Ajuntament, esdevé un compendi de disciplines artístiques i un concurs que aplega obres de les modalitats de pintura, ceràmica, escultura i fotografia.

També cal destacar la Mostra Artística Infantil, que enguany reuneix gairebé 500 dibuixos fets pels infants del municipi.

Enguany també es compta amb un increment de la dotació econòmica per als premiats.

Enquesta

El líder que ara necessita el sobiranisme és…

Programació

Ràdio Vilafranca

09:00
Penedès en Xarxa
Magazín matinal
12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria

Penedès Televisió

09:00
Territori contemporani
Programa sobre art i cultura
09:30
Coses de salut
Medicina rural / L'embaràs

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: