Divendres, 19 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Patricia Terrado ha guanyat la V Beca Emili Giralt i Raventós – Cultures del Vi

Aquest dijous el jurat de la V Beca Emili Giralt i Raventós ha fet públic el seu veredicte, atorgant la beca a la doctora en arqueologia clàssica Patricia Terrado.

La beca és  pel projecte projecte Catalunya i el comerç marítim del vi en època romana: ports, vaixells i rutes.

Aquesta és la cinquena edició de la Beca, un certamen impulsat des de Vinseum, amb l’objectiu d’estimular recerques sobre temes relacionats amb la viticultura i la vinicultura des de la perspectiva de les ciències socials i humanes.

El president del jurat, Ramon Marrugat, remarca que l’objectiu és obrir noves vies d’investigació.

La beca està dedicada a l’historiador Emili Giralt i Raventós, en reconeixement a la seva tasca investigadora i com a impulsor de la recerca històrica en el camp de la vitivinicultura als Països Catalans. La dotació és de 3.000€ gràcies a la col·laboració de Fundació Privada Mútua Catalana.

Durant l’acte, el guanyador de l’anterior edició, l’arqueòleg José Javier Guidi, ha presentat els resultats de la seva recerca amb la conferència De

Vitibus, el cultiu de la vinya, la producció, distribució i consum del vi en

l’antiguitat tardana i l’alta edat mitjana. 

En la present edició es van presentar quatre projectes diferents arribats de tot Catalunya i avalats per un director de recerca. El projecte guanyador vol realitzar una aproximació a les zones de producció de vi a Catalunya durant el període romà, així com als processos de transport, els contenidors, els ports, les rutes i mercats on anava dirigit.

Un dels aspectes a destacar és la voluntat divulgativa per part de l’autora, que pretén presentar un treball que pugui ser interessant tant pels lectors

especialitzats en història o en l’època romana, com per persones dedicades a l’enologia, al món del vi o atretes per la rica cultura romana.

Nascuda a Zamora, Patricia Terrado, és doctora en Arqueologia Clàssica

per la Universitat Rovira i Virgili. En l’actualitat treballa com a auxiliar d’arxiu al Servei d’Arxiu i Documentació Municipal de l’ajuntament de Tarragona i com a investigadora postdoctoral adscrita a l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: