Dimecres, 5 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Església Sant Francesc acollia la presentació del llibre “La Vilafranca medieval en 25 fets”

L’acte, que es va fer aquest dimarts al vespre, va comptar amb el seu autor: l’historiador Josep Bosch, acompanyat de l’Aleix Saumell com a estudiant d’història i arqueologia i també el Ramon Nadal per part d’Edicions i Propostes Culturals Andana.

L’obra explica, de manera divulgativa i amb voluntat d’arribar a tots els públics, una part molt important de la història de la vila, i és útil per conèixer la Vilafranca medieval i fer-se una idea dels orígens de la població. Al llibre hi apareixen referències a la Torre Dela, al castell, a la muralla, al call jueu, al Palau Reial, a la fira i al mercat, als carrers, a les capelles, a l’església de Santa Maria, al monestir de Sant Francesc, al monestir de Santa Clara, entre d’altres. El seu autor, l’historiador vilafranquí Josep Bosch, reivindicava que es tracta del primer llibre que explica la vila medieval.

Bosch s’ha basat en la extensa documentació medieval que hi ha sobre Vilafranca a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Penedès, a l’Arxiu de la Corona d’Aragó i l’Arxiu de Protocols Notarials de Barcelona per elaborar aquesta obra. Tal com apuntava Bosch, alguns d’aquests documents i també esquemes explicatius ajuden a comprendre el que s’explica a cada capítol.

L’edició que ha portat a terme Edicions i propostes culturals Andana, ha estat possible gràcies a un crowdfunding engegat pel mateix autor que ha rebut les aportacions de nombrosos vilafranquins i persones d’arreu del Penedès.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: