Dimecres, 17 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les rebaixes han començat a Vilafranca amb la satisfacció d’unes bones vendes de Nadal

Formalment el dia 7 de gener és el tret de sortida de les rebaixes d’hivern, tot i que a la pràctica aquest darrer cap de setmana les rebaixes ja han començat.

I a Vilafranca l’inici de rebaixes es fa amb la primera satisfacció que ha estat el bon nivell de vendes d’aquest Nadal. La legislació actual ha liberalitzat el període de rebaixes i permet que els comerciants facin descomptes en qualsevol moment de l’any. Ara és el moment d’acabar de treure els estocs d’hivern.

Les grans cadenes o les botigues franquiciades tenen marges més grans per oferir descomptes. Altres petites botigues comencen amb descomptes menys alts.

Amb l’arribada del fred i aprofitant les rebaixes els productes de roba que poden tenir més sortida són els que habitualment tenen més preu.

Les rebaixes arranquen amb descomptes que van des del 10 al 50%, amb una atenció especial a establiments de roba de vestir o complements.

Desprès d’unes bones vendes de Nadal ara s’espera també un bon resultat de les rebaixes.

Les rebaixes fa temps que tenen poc d’estacional i, de fet, el 2 de gener s’ha convertit en la nova data assenyalada per a molts comerços amb ganes d’esgarrapar vendes abans de Reis.

Les associacions de botiguers, però, han reclamat que es respecti el 7 de gener com a dia per posar en marxa les promocions. Consideren que el fet d’acordar una data té un impacte més gran en el consumidor, perquè en el cas contrari, té la sensació que sempre pot comprar a preus rebaixats.

Segons dades del Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme, el sector del comerç preveu un augment d’entre un 3% i un 5% de les vendes aquestes rebaixes d’hivern en comparació amb les de l’any passat.

L’associació de drets dels consumidors OCU ha tornat ha publicar per aquesta campanya  una guia per evitar enganys. L’entitat recomana fer una llista de les coses que es necessiten per no caure en compres compulsives. A més, avisa que els productes rebaixats han de ser articles que es poguessin trobar abans a les botigues i que la seva qualitat no pot ser inferior en el moment del descompte. També exigeix que les botigues mostrin de manera visible el preu rebaixat i l’anterior en les etiquetes i que els consumidors tinguin clar que la garantia del que compren segueix sent la mateixa.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: