Divendres, 28 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les caves agrupades a Corpinnat han decidit deixar el Consell Regulador del Cava

Tot l’intent d’aproximació del nou president del Consell Regulador finalment els 9 cellers que formen part de Corpinnat abandonen la DO Cava.

Malgrat l’intent d’aproximació del nou president del Consell Regulador, explicitat també en una entrevista a Penedès TV de la que ahir ens en feiem ressò, finalment els 9 cellers que formen part de Corpinnat han decidit deixar la Denominació d’Origen Cava. Està previst que al llarg del dia d’avui oficialitzin els motius però fons de l’entitat ens han confirmat la decisió que aquest matí ha avançat el diari Ara.

Segons el diari fonts del sector asseguren que la decisió estava presa des de Nadal, tot i que aquest dilluns encara no havia estat comunicada al Consell Regulador. Corpinnat esperava que la DO els convoqués la segona setmana de gener, però el president, Javier Pagés, no els va convocar fins divendres passat. Aquell dia, però, Corpinnat va afirmar que no podia assistir a la trobada.

Corpinnat va néixer l’abril de l’any passat amb la intenció de prestigiar els escumosos del Penedès. Una de les propostes clau d’aquests cellers és limitar la zona geogràfica on es produeixen els vins a només 46 municipis, que van des del sud del Llobregat fins al Baix Penedès. Corpinnat exigia a la DO que es reconegués aquesta zona geogràfica, en la qual, sostenen, està comprovat que existeix una continuïtat històrica en la producció de vins escumosos.

Els nou cellers que integren Corpinnat són Gramona, Llopart, Nadal, Recaredo, Sabaté i Coca, Torelló, Huguet-Can Feixes, Júlia Bernet i Mas Candí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: