Dilluns, 14 d'Octubre de 2019
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’autisme ha centrat una conferència organitzada per l’Escola de Pares i Mares del Penedès

La conferència estava protagonitzada per Maria Portella i Miquel Segalés.

Amb la voluntat d’aportar coneixements veraços sobre l’autisme, l’Escola de Pares i Mares del Penedès va organitzar dissabte al matí una doble conferència sota el títol ‘L’autisme, més enllà d’una diferència’.

La neuropsicòloga i cap del grup de recerca en trastorns psiquàtrics de l’Hospital Sant Pau de Barcelona Maria Portella és mare d’un nen amb autisme i autora del llibre ‘Mundos invisibles. El espectro autista explicado por una madre neurocientífica’. Portella explicava abans de la conferència que cal visibilitzar l’autisme i explicar-lo com una condició del neurodesenvolupament perquè les persones que tenen aquesta condició poden tenir una vida plena i adaptada si la societat els ho permet.

Portella defensa que la societat és capaç de donar resposta i sortida a les persones amb autisme amb el coneixement adequat.

La doble conferència va comptar també amb la intervenció de Miquel Segalés, diagnosticat amb Síndrome d’Asperger i estudiant d’Integració Social. Segalés explicava que hi ha molta incomprensió davant les persones amb autisme. Una incomprensió que es pot combatre amb coneixement.

Segalés és autor del llibre ‘El camino de la vida’, en el qual relata, basant-se en la seva pròpia experiència i en un format de novel·la, les aventures i desventures d’un nen que és diagnosticat amb Síndrome d’Asperger amb nou anys.

Programació

Ràdio Vilafranca

12:00
El que faltava
Crítica d'actualitat, amb Pep Vergés i Àlex Santamaria
13:00
Penedès migdia
Informatiu diari
13:30
Esports 14
Amb Tito Boada

Penedès Televisió

12:00
Les notícies de la setmana
Resum informatiu penedesenc, amb Sergi Ansón.
12:30
Teló de fons
L'actualitat de les arts escèniques
13:00
Músics de Vilafranca
Dolors Calvet i Prats (1907 - 1988)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: